NARRASTIAK SUKALDARITZAN

Narrastiak sukaldaritzan asko erabiltzen dira. Leku pobreetan jaten dira gehien bat eta leku aberatsetan animalia exotiko bezala saltzen dituzte jateko.

  • Sugea: sugeak gehien bat Afrikan jaten dira. Bere arrautzak ere saltzen dira. Jatetxe aberatsetan janari exotiko bezala saltzen da.

  • Muskerra: muskerra ekialdean jaten da. Plantxan prestatzen da eta gero zotz batekin zeharkatzen da janari giza aurkezteko.
  • Krokodilo: krokodiloa nahiz eta desagertzeko arriskuan egon tribu indigena batzuk euren okela janari bezala hartzen dute.
  • Dordoka: dortokarekin plater asko egiten dira mundu osoan zehar. Espainian ere plater asko egiten dira animali onekin.

Ona hemen narrastiekin egiten diren hainbat plater

  • Dortoka sopa

  • Dortokazko Konsome-a
  • Dortoka sojarekin – Txinan

  • Dortokazko tamalen
  • Dortoka ogiarekin – Peru
  • Dortokazko arrautzak – Amazonas

  • Garapagoaren pebre – Kolonbia
  • Dortoka odolean – Mexiko

  • Dortoka eltzekari – Mexiko
  • Urrezko sugearen laune – Vietnam
  • Sugea salsa gozoan – Vietnam
  • Zarapere ( dortoka haragia) – Amazonas
  • Dortoka baporera – Txina
  • Dortoka sukalkia

  • Su

Aipagarria da Txinan sugeekin egiten den lehiaketa bat, lehiaketa horretan suge plater bat egin behar da.